FAQ

Door de uitbraak van COVID-19 / Corona is er een wereldwijde run ontstaan op medische beschermmiddelen. Ondanks alle inspanningen blijft het enorm lastig om correcte en heldere informatie te verstrekken.

Wij proberen zo duidelijk mogelijk aan te geven welk type product wij verkopen en waar dit product voor geschikt en vooral ook ongeschikt is. 
De meest betrouwbare informatie vind je op de site van het RIVM.

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. 


Mondkapjes (gezichtsbeschermers)

Er zijn veel verschillende soorten mondkapjes op de markt te verkrijgen.
Wij helpen je met onderstaande informatie snel voor het juiste mondkapje te kiezen. 

‘Een FFP-1 masker draag je als er grote druppels vrijkomen bij praten, hoesten en dergelijke’, verduidelijkt Lauret. ‘Denk aan luchtweginfecties of influenza. Doordat deze druppels relatief zwaar zijn, blijven ze minder lang door de lucht zweven en worden ze over een minder grote afstand verspreid.’

bron

Een chirurgisch mondneusmasker heeft als doel om de uitgeademde lucht te filteren en de omgeving van de drager te beschermen tegen druppels die ontstaan bij spreken, hoesten en niezen. 

bron

De N95 is de Amerikaanse norm voor luchtfiltratie, deze staat gelijk aan de Europese FFP2. Dit masker biedt hoogwaardige bescherming tegen kleine delen.

Mogen deze maskers verkocht worden?

Het RIVM is samen met het landelijk consortium hulpmiddelen (nfu) de vraag en aanbod van mondmaskers aan het coördineren. 
Hierbij zijn afspraken met leveranciers en distributeurs gemaakt. De aantallen die daarin behandeld worden, liggen in de honderden miljoenen. 

Kleinere batches zoals die van Instamed (tienduizenden) zijn voor het grote publiek beschikbaar. Wij hebben onze voorraden ook bij het RIVM aangeboden maar die heeft vooral interesse in directe productie kanalen met grotere aantallen.

Meer informatie vind je op de site van het RIVM.

Zit deze verkoop de levering aan zorgpersoneel niet in de weg?

Het RIVM heeft de verdeling onder zorginstellingen op zich genomen, meer informatie is te vinden hier.

Het verdelen van deze hulpmiddelen is een enorme operatie ondanks dat er dagelijks 5.000.000 bestelde mondkapjes worden geleverd kan het zijn dat zorginstellingen zonder de juiste materialen komen te zitten. bron

Wij zijn meer dan bereid aan deze instellingen te leveren indien dit gevraagd wordt echter de coordinatie hiervan ligt bij het RIVM. Wel kunnen individuele zorginstellingen contact met ons opnemen.

 

Doen jullie mee aan de woekerprijzen?

Wij doen niet mee aan woekerprijzen. Wij hanteren dezelde prijzen als altijd en voeren geen prijsverhoging door.

Het 21% BTW voordeel wat de overheid heeft afgekondigd link wordt bij ons doorberekend aan de klant.
Dit wil zeggen dat maskers 21% goedkoper worden voor de klant.

Bij ons geen prijsstijgingen of “BTW in eigen zak” maar een eerlijke prijs voor een eerlijk product.

Belangrijk, op het artikel wordt nog wel BTW weergegeven. Dit komt omdat wij verplicht zijn BTW af te dragen tot en met 25 mei 2020. Het product is wel al 21% goedkoper en heeft dezelfde prijs als na 25 mei 2020.

Ik heb een andere vraag of zorg.

Alle vragen of opmerkingen kunnen gesteld worden via [email protected]

De waardering van instamed.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 374 reviews.
Scroll naar top